За какво са необходими флаш картите?

25.11.2018

флаш карти абакЩе започнем с пояснениe, за какво е предназначен този инструмент:
Flash – превежда се като светкавица. Следователно с помощта на флаш картите ние се учим светкавично да предаваме информация от едно полукълбо към друго!

 

Флаш картите са графически изображения на числа, на японско сметало абак. На сметалото числото се образува от картинката от топчетата.

 

Как се използват флaш картите?

Занятията с флаш карти се провеждат в началото или средата на урока около 5-7 минути ( както прецени треньора). Също и преди правенето на домашната работа в къщи.

Програмата показва изображение за кратко, а детето трябва много бързо да разбере, кое число е показано и да го каже на глас. Скоростта на демострацията на една флаш карта е 1-2 секунди.

 

Същността на занятията с флаш карти

Тренировките с флаш карти подобряват наблюдателността и увеличават скоростта на мисловната дейност. Благодарение на работата с флаш карти, при решаването на задачите, ученикът трябва само да хвърли поглед на заданието, за да реши всичко.

 

Колко е необходимо да се тренира?

Колкото повече – толкова по-добре. Платформата позволява да се тренират, както едноцифрени, така и петцифрени числа. Ученикът може сам допълнително да пуска и да тренира скоростта на реакциите си. Ако на детето му е много лесно, може да се добявят физически упражнения (игра с топката или неврогимнастика).

 

Може би някой ще успее да достигне скорост 0,1с. и да назовава петцифрени числа? Ние сме сигурни, че в нашия център всичко е възможно.