Ваканция. Ами сега?!

24.04.2019

Лятната ваканция идва, училището вече е към края си за първокласниците и сме сигурни, че ви предстоят невероятни пътувания и много щастливи мигове с децата. Въпреки това, не спирайте да възпитавате и насърчавате любовта към знанието. В края на краищата, ученето не свършва с последния звънец. Има много ваканционни дейности, които да ви помогнат да поддържате любопитството на децата и да ги мотивирате да изучават нови неща.

Ако скоро планирате да отидете на пътуване с цялото семейство, не се притеснявайте, защото сме ви приготвили пълен списък с различни дейности, с които да уплътнявате времето на децата. Смятаме, че е изключително важно те да бъдат ангажирани и да знаят, че трябва да продължат да учат дори по време на лятната ваканцията.

 

  1. Да четат

 

Четенето е една от най-добрите форми на учене. Когато вашите деца четат, те развиват езиковите си умения и повишават грамотността си. Най-важното, то стимулира вроденото им чувство за творчество и по този начин започват правилно да използват въображението си.

Четенето също е почивка. Образователните материали могат да ви бъдат добър помощник по време на пътуванията. Независимо дали пътувате с автобус, със самолет или кола, четенето ще им отвлече вниманието. Доказано е, че намалява стреса и тревожността. Отделете няколко интересни четива и оставете децата ви да открият невероятните истории, разказани между страниците на книгите.

 

  1. Да се забавляват

 

Ваканциите са и за това. Да се отпуснете и да се насладите на ценни моменти с децата си. Попитайте ги какво са научили в училище и слушайте внимателно какво ще ви разкажат. Ако разберете, че харесват историята, защо да не отидете в музей? На децата със сигурност ще им е интересно да посетят това място. Чрез различните експонати те ще научат нови неща, хранейки собствените си любопитни умове. Някои музеи в България предоставят и възможности за интерактивни занятия, които имат за цел да провокират тяхното любопитство и интерес към науката, изкуствата, технологиите.

По-малките деца могат да се впуснат в логически игри, докато тийнейджърите научат повече за историята, културата, изкуството и науката.

Музеите и галериите насърчават ученето и възпламеняват любознателността на децата. Те са и чудесно място да прекарате един вълнуващ семеен уикенд.

 

  1. Да откриват

 

Ваканциите са отлична възможност да ограничите използването на мобилни устройства при децата. Знаем, че това е почти невъзможно, затова го приемете като предизвикателство, както за вас самите, така и за тях. Ако изключите тези методи за забавление, ще се обедите какви изобретатели са малчуганите. Бъдете сигурни, че те няма да се оставят на скуката и със сигурност ще се огледат наоколо за куп развлечения. Какво по-ценно от това да ги заведете на ново място и те да научат малко повече за културата и природата или пък да намерят нови приятели.

 

По този начин можете да комбинирате съвет номер 1 и 2.

Изследвайте екзотичните места, на които ходите, събирайте листовки от местата на които сте били, там има доста ценна информация, която може да сте пропуснали, посещавайте забележителностите.  Малчуганите са щастливи, когато откриват нови светове. Можете да им ги сервирате и чрез храната. Децата изучават и попиват от света със всички свои сетива.

 

А какво ще кажете за курс по ментална аритметика?

 

Лятната ваканция пък е чудесна възможност детето Ви да се впусне в игри и задачи по метода на менталната аритметика и да погледне на образователния процес от друг ъгъл. Центровете на Амакидс са ще бъдат отворени през лятото и щя очакват своите любознателни посетители.

Нашата програмата развива умствените способности и творческия потенциал и е подходяща за деца между 5 и 16 години. Тренировките по ментална аритметика се провеждат под формата на игра, чрез която децата научават нови неща бързо и лесно, докато се забавляват.

 

Тренировките по ментална аритметика развиват хармонично и двете полукълба на мозъка на Вашето дете, така че то ще подобри своята концентрация, ще развие своята интуиция и ще повиши вярата в собствените си способности.

 

През лятото Амакидс организира летни курсове, които покриват първо ниво на програмата.

 

Запишете се още сега за БЕЗПЛАТЕН демо урок, за да:

 

  • Ви покажем как работи нашата програма
  • Ви разкрием какви резултати да очаквате
  • се забавлявате заедно с децата си