С какво е полезна менталната аритметика

03.04.2017

14495293_10153741325465736_2282886008124556485_nХармоничното развитие на децата предполага сериозен подход към избора на начини, благодарение на които да се развиват умствените им способности. Методиката, която категорично помага за интелектуалното развитие на децата, е менталната аритметика

 

Менталната аритметика идва от Азия. Тя е възникнала преди повече от 2000 години, а в момента е включена в задължителната образователна убечна програма в Япония, Китай и Малайзия. 

В основата на менталната аритметика е устното смятане с помощта на древното японско сметало абак. С негова помощ децата не само се учат да смятат бързо и правилно, но получават  и много допълнително бонуси, които им помагат да достигнат успешни резултати не само в училище, но и в целия им по-нататъшен живот.

 

ПОЛЗИ ОТ МЕНТАЛНАТА АРИТМЕТИКА

1. Методиката на устното смятане позволява в много кратки срокове да се тренира мозъка така, че след едва 1-2 месеца детето ще започне да смята бързо и правилно не само прости, но и сложни числа.

 

2. Концентрацията и вниманието се увеличават, децата стават по-постоянни, свикват регулярно да тренират и да изпълняват ежедневните си домашни задания.

 

3. Обемът на фотографската памет се увеличава толкова, че детето с лекота запомня голям обем информация и най-важното — прави това леко и бързо. След само няколко посещения в центъра за детско развитие Амакидс, родителите забелязват, че децата им започват да си учат уроците самостоятелно и за по-малко време, отколкото им е било необходимо преди това.

 

И най-важното, с което е полезна менталната аритметика — тя се явява сериозна основа за обучението в която и да е сфера, избрана от детето в бъдеще. Няма значение дали е творческо направление (музика или танци), спорт или изучаване на чужди езици — успехът е многократно увеличен, тъй като мозъкът на детето се адаптира перфектно към всяко натоварване.

 

Менталната аритметика помага и чисто психологически на детето — тя го прави по-уверено, страхът от евентуални грешки изчезва, нараства мотивацията за справяне с учебния процес и като цяло води до обща успеваемост както в училище, така и в живота. 

 

Какви са изискванията към децата, за да започнат да се занимават с ментална аритметика? Да броят до 10. Само това. А от родителите очакваме подкрепа, тъй като децата трябва да изпълняват домашните си задължения по 15-20 минути всеки ден, по едно и също време. Ние от Амакидс сме уверени, че децата с готовност ще си пишат домашните, тъй като не се правят онлайн с помощта на нашата специална платформа. 

 

Очакваме ви!

 

С какво е полезна менталната аритметика
5 (100%) 4 votes