Често Задавани Въпроси

Тук ще откриете отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с обучението по ментална аритметика.

 

1. Каква е продължителността на курса?

Обучението се състои от 2 етапа: през първата учебна година децата научават всичките правила за събиране и изваждане, а през втората – за умножение и деление. Първата учебна година е разделена на 4 нива с различна продължителност, а втората на 2 нива.

 

2. Каква е цената на обучението?

За София цената е 120 лв на месец и включва занятията с треньор в Академията, достъпа до платформата и всички учебни материали.
В другите градове cтойността на обучението може да се различава. Целта ни е сумата да бъде съобразена със спецификите на всеки един град в България, така че тя варира. Свържете се с нас ако желаете да получите информация конкретно за Вашия град.

 

3. Кога се провеждат занятията?

Занятията се провеждат веднъж седмично, според графика на центъра.
При изготвянето на графици се взимат предвид Вашите желания.

 

4. Подходящо ли е за деца на 4 г.?

Необходимо е детето да може да брои до 10 и да посети безплатен пробен урок, за да се определи неговото ниво на подготовка.

 

5. Има ли занятия през лятото?

В началото на лятото стартират интензивни курсове, които дават на децата възможността да завършат първо ниво с лекота и да прекарат лятната почивка с полза! След този интензивен курс в начало на учебната година децата могат да се включват в по-напреднала група.

 

6. Има ли дистанционно обучение?

Ние не предлагаме обучение по-скайп или друг вид дистанционно обучение, но всеки ученик получава комплект учебни материали и достьп до онлайн-платформа и вкъщи може самостоятелно се упражнява и затвърждава минатия материал.

 

7. Има ли Android или IOS приложения?

Всеки ученик, получава достъп до уникалната ни онлайн-платформа и може да изтегли безплатно Android или IOS приложение AMAKIDS за смартфон, таблет или компютър и да работи дори когато е офлайн.

 

8. Подходяща ли е тази методика за възрастни?

Да! В Азия и Америка тази методика се използва за профилактика на болестта на Алцхаймер, на старческото слабоумие. Менталната аритметика е гимнастика за Вашия мозък.

 

9. Може ли детето да се упражнява у дома самостоятелно?

Разбира се. Всеки ученик получава комплект учебни материали и достьп до онлайн платформа, където се упражнява и затвърдява минатия материал.

 

10. Колко деца се учат в групата?

За да се обърне на всяко дете нужното внимание и да се предаде урокът, в нашата школа за устно смятане инструкторът работи в групи с до 10 деца.

 

11. Колко е нужно да се учи?

Програмата е разработена според степента на развитие на Вашето дете. Всяко дете усвоява програмата със своя скорост, но средно децата усвояват пълния курс за 2-2,5 години. Занятията се провеждат в Академията един път седмично по 2 урока. През седмицата е необходимо да се отделят 15 минути на ден за изпълнение на домашното задание.

 

12. Как преминават занятията?

За да изпитват удоволствие от занятията, децата се занимават не само с изчисления. Те участват и в развиващи игри. Изпълняват упражнения за развитие на паметта, вниманието, въображението и дори за очите и осанката.

 

13. Ще се повиши ли успехът му в училище?

Основната цел на менталната аритметика е хармоничното развитие на мозъка на Вашето дете, а не системата за обучение по смятане. Само след 2-3 месеца обучение в нашия детски център за развитие, Вие ще забележите успехи в обучението по математика, чужди езици и други предмети.

 

14. От каква възраст може да се започне обучението?

Обучението по ментална аритметика може да започне от 5 годишна възраст. Необходимо е детето да може да брои до 10 и да посети безплатен пробен урок за да се определи неговото ниво на подготовка.

 

15. По какво се различава менталната аритметика от обикновените програми за предучилищно развитие?

Уникалността на тази методика е в хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка. В обикновените програми основно се набляга на лявото полукълбо, което и без това е с 95% по-развито от дясното. Развивайки и двете полукълба, детето става по-самоуверено, концентрирано, внимателно към детайлите, с лекота изучава чужди езици и успешно се реализира в ученето и в по-нататъшната работа.

 

16. Детето ми няма ли да се обърка как да смята, когато започне училище, при условие, че вече е усвоило менталната аритметика?

Смятането чрез ментална аритметика – това е един от методите за смятане. В училище методът е коренно различен. Детето може да използва и двата. Менталната аритметика ще бъде като супер сила, която детето ще има, когато започне училище. Ние обясняваме на децата, че трябва да знаят и метода за смятане, който се учи в училище. Развивайки двете полукълба на мозъка в синхрон чрез ментална аритметика, детето ще може по-лесно да възприема новата информация, която му преподават в училище.

 

17. Това движение с пръстчетата на ръцете, за да вдига и сваля въображаемите топчета, винаги ли го правят?

Движенията с пръстите са само в началото, за да помагат на децата, а после отпадат и остава само въображението. Детето няма как да смята с помощта на пръстите, особено когато има бързо сменящи се примери.